2017 travanj 18 Službeno predstavljanje nezavisne liste GLAS

Službeno predstavljanje nezavisne liste GLAS

Službeno predstavljanje nezavisne liste GLAS

Varaždin – grad poželjan za život

– Ova je lista drugačija od dosadašnjeg modela upravljanja gradom koji je završio u partitokratskom klijentelizmu i postavljanju stranačkih poslušnika na čelna mjesta u gradskim tvrtkama. Ponosan sam na listu, uvjeren sam da takve nema nigdje u Hrvatskoj i kada gledamo građanski interes – to je najjača lista. Lista će biti šarolika, baš kao što je i Varaždin šarolik.

Ovim riječima je Ivan Čehok, kao kandidat za varaždinskog gradonačelnika, na službenom predstavljanju programa slikovito opisao listu GLAS (Građani lokalno aktivno surađuju) za Gradsko vijeće Grada Varaždina na lokalnim izborima u svibnju 2017.g.

 

Uz Čehoka, kao nositelja liste, predstavljanju su prisustvovali i kandidati za njegove zamjenike Zlatan Avar i Sandra Malenica te dosadašnji vijećnici Željko Bunić i Stjepan Cepanec, sportski djelatnik Denis Mladenović te poduzetnik Mario Lešina; koji su također na listi GLAS-a.

Poruka GLAS -a je vrlo jasna: Varaždin više nema vremena čekati ! U vijeću ćemo surađivati sa svima koji žele dobro ovom gradu.

U šest smo se godina razjedinili. Nestao je poduzetnički, inicijativni duh kakav nas je krasio, a svi dobri projekti koji su se mogli provesti su zakočeni. Sve to jer su se ljudi više bavili strankama, a manje dobrobiti građana. Potrebno nam je zajedništvo i želimo pokazati da smo drugačiji od dosadašnjeg modela upravljanja gradom gdje su se stranački poslušnici postavljali na čelna mjesta u gradske tvrtke. Vladale su svađe, međusobna prepucavanja i razjedinjavanje u Gradskom vijeću. Mi to želimo izbjeći. U našem programu nema mjesta obmanama, svjesni smo gornje fiskalne granice te koliko grad može trošiti, poručio je Čehok.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika na listi GLAS-a Sandra Malenica, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, istaknula je kako je u svojem dosadašnjem djelovanju shvatila da je teško napraviti nešto kada nema sugovornika u izvršnoj vlasti. „To me potaknulo da se angažiram i kandidiram na listi GLAS-a jer znam da u Varaždinu ima mnogo mjesta za napredak„.

 

Zlatan Avar, kandidat GLAS-a za dogradonačelnika, je poručio: Ovo je samo skupljanje onih koji znaju, mogu i hoće. Važno je imati ekipu jer jedan čovjek ne može sve napraviti sam. Prednost ove sinergije jest različitost mišljenja u kojoj nema konflikata već argumentirane rasprave. Avar je ujedno najavio informatizaciju, edukaciju i automatizaciju gradske uprave.

Ono po čemu je GLAS prepoznatljiv je da u prvi plan stavlja rokove.

2006. godine smo potpisali ugovor s Piškornicom i moja je greška što smo čekali dvije godine. Nismo trebali čekati, no pouzdali smo se u taj projekt iza kojeg je stala država mada još ni danas ništa od njega. Gradsko vijeće treba donijeti odluku da se bale do kraja ove godine počinju odvoziti iz Brezja i treba vidjeti u kojoj su fazi sporovi sa C.I.O.S.-om, može li se pravno izaći iz njih ili je moguć dogovor, pojasnio je Čehok te dodao: Oni koji vam kažu da će dovesti 10 tisuća studenata u Varaždin, a ne kažu kada – obmanjuju vas. Nemojte vjerovati onima koji kažu da u Varaždinu moramo osigurati visoku tehnologiju. To ne možete ako ne spasite projekt TVP2. Ako smo znali napraviti zgradu Tehnološkog parka, možemo realizirati i taj projekt. Vjerojatno ne u opsegu kako je zamišljeno, ali ga moramo spasiti. Sramota je što Grad svih ovih godina nije izborio sredstva za izgradnju Centara za kompetenciju. Špancirfest je živio i ja sam živio s njim. Kad sam otišao postavila se ograda i počeo naplaćivati ulaz na koncert. Pitam se zašto ?

Uz najavu ulaganja u vrtiće, škole, kulturu, sport te kvalitetu života građana, GLAS kao građanska inicijativa poručuje: Potrebne su nam jednostavne i brze odluke. Želimo Varaždin kakav Varaždinke i Varaždinci zaslužuju. Želimo da Varaždin bude grad poželjan za život.