O nama

O nama

ŠTO JE GLAS?

GLAS
 GLAS je građanska inicijativa zamišljena kao najširi okvir suradnje građana, okupljenih oko društveno aktivnih osoba neovisnih o političkim strankama. Mi lokalnu samoupravu smatramo prostorom komunikacije i aktivnosti nadstranačkoga karaktera, pri čemu GLAS ne sprječava pristupanje, u cilju suradnje na lokalnim izborima, i dijela udruga i organizacija civilnoga društva kao i dijela lokalnih stranačkih organizacija koje su spremne podržati neovisnu građansku listu ili pak neovisne kandidate za gradonačelnika, zamjenike i vijećnike.

GLAS je u tome smislu novost na političkoj sceni Varaždina i Hrvatske.

GLAS se kao politički projekt temelji na djelovanju jezgre građana Varaždina koji žele biti posve neovisni o bilo kojem organizacijskom središtu moći ili odlučivanja. Već sada GLAS okuplja stručne, kompetentne, u svojem zvanju ili djelovanju dokazane i provjerene osobe koje će upravo svojim dosadašnjim referencama zajamčiti najširi oblik suradnje.

POSLJEDNJE OBJAVE

+
Facebook Likes
KN
Trošak kampanje
+
Glasova

PROMIJENIMO

Špancirfest

Nikada više Špancir koji će domaćim obrtnicima i izlagačima oderati kožu i nikada više Špancir koji će ograditi trgove daskama i naplaćivati Varaždincima ulaz. To se više ne smije dogoditi!

Gradska uprava
  • Depolitizacija funkcija pročelnika, ravnatelja i direktora
  • Informatizacija gradske uprave
  • Edukacija službenika

Parlamentarni izbori, predsjednicki izbori, lokalni izbori, izbori za mjesne odbore… U to vrijeme vodeći ljudi Grada Varaždina umjesto brige za grad vode brigu za stranački uspjeh na izborima. Depolitizairati ćemo sve upraljačke funkcije i osigurati da svaki zaposlenik odradi svoje puno radno vrijeme u interesu Grada Varaždina.

Grad poželjan za život

U travnju 2015. predložili smo usvajanje deklaracije “Grad poželjan za život”. Zabranit ćemo bilo kakvu novu industriju koja bi se bavila otpadom te osigurati učinkovitu zaštitu tla, vode i zraka. Uvest ćemo ekološku rentu za zagađivače te osigurati mjerenje kakvoće zraka, vode i tla.

IZJAVE

Varaždin će biti grad koji svojim građanima putem e-usluga uklanja birokratske barijere i podiže kvalitetu življenja, koji koristi informacijsko komunikacijsku tehnologiju u svim segmentima svog razvoja. Gradsku upravu, s njom povezana gradska trgovačka društava i javne ustanove pretvorit ćemo u jedinstven javni servis.

Zlatan Avar

U razdoblju od 2008. do 2016. godine prihodi i primici Grada Varaždina kretali su se u rasponu od 196 do 264 milijuna kuna. U posljednje tri godine (2014. do 2016.) u prosjeku su iznosili 220,81 milijuna kuna. Navedenih 220 milijuna kuna je financijski kapacitet Grada Varaždina.

Željko Bunić

Hoću moderni i urbani Varaždin koji se ponosi svojom kulturom, koji nije opterećen politikanstvom i kojeg ‘Zagreb’ cijeni ne prema stranačkom ključu, nego prema uspjehu.

Sandra Malenica

Ja ću ići s programom koji će biti baziran na strategiji iskrenosti. To znači da će u njemu pisati što se može napraviti u godinu, dvije, tri, a treba gledati i do 10 ili 20 godina unaprijed.

Ivan Čehok

NAJNOVIJI VIDEO

Varaždin – kakav je nekad bio…